Τελετή Λήξης 2015

Μέρες Παραμυθιού 2019

Μ  έ  ρ  ε  ς      Π  α  ρ  α  μ  υ  θ  ι  ο  ύ

26-29 Δεκεμβρίου 2019

5.30 μ.μ.

στo χώρο εργαστηρίων του Μύλου Ματσόπουλου

Καθώς ο Άγιος Βασίλης γυρίζει απ’ άκρη σ’ άκρη το κόσμο για να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά του κόσμου όλου, φέτος στα Τρίκαλα, στο Μύλο των Ξωτικών, αφήνει ένα μαγικό δώρο για τους επισκέπτες του Μύλου!  Αφήνει έναν Καρυοθραύστη!

Και… όταν το ρολόι του Κάστρου της πόλης χτυπήσει μεσάνυχτα και η πόλη βυθιστεί στα όνειρα, ο  στρατιώτης … ζωντανεύει και ταξιδεύει εκείνους που νυχτοπερπατούν και αστροταξιδεύουν σε χώρες αλαργινές και τόσο διαφορετικές, μέσα από ιστορίες μαγικές!!! 

Τούτες τις ιστορίες τα ξωτικά του Μύλου, πονηρά πάντα και σκανταλιάρικα, τρέχουν και τις ψιθυρίζουν στα «ευήκοα ώτα» των παραμυθάδων, που μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα επισκεφτούν το Μύλο και θα μας ιστορήσουν στις Μέρες Παραμυθιού, όσα «πήραν τ’ αυτιά» των ξωτικών από το μαγικό κόσμο του Καρυοθραύστη. 

Ακούσατε! Ακούσατε!!! Ο Καρυοθραύστης ετούτη τη χρονιά στον Μύλο των Ξωτικών θα μας μεταφέρει σε τόπους μαγικούς κι αλαργινούς, μέσα από ιστορίες που έχουν υφάνει οι λαοί της υφηλίου!!! 

Ακούσατε! Ακούσατε!!! Ελάτε να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς με παραμύθια από τόπους κοντινούς και μακρινούς, από λαούς γνωστούς και άγνωστους σε μας, με παραμύθια του κόσμου όλου!

Οι σάλπιγγες θα ηχούν και θα διαλαλούν τις Μέρες του Παραμυθιού που ετούτη τη χρονιά θα ακολουθούν τον Καρυοθραύστη στα μαγικά του ταξίδια,  για να αφουγκραστούν τις ιστορίες που γεννά ο άνθρωπος την πλάση όλη …  Ιστορίες με σπαθιά αλλά και μ’ αερικά, ιστορίες με παλικαριές αλλά και με πονηριές, ιστορίες με κλάματα και γέλια ιστορίες μαγικές μα και αρκετά σοφές… μέσα στη παγωμένη, εορταστική πάντα, ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο Μύλο των Ξωτικών! 

Από την επομένη των Χριστουγέννων και για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, τα απογεύματα, θα ακούγονται στο χώρο των εργαστηρίων του Μύλου Ματσόπουλου, από νέους και παλιούς αφηγητές παραμύθια λαϊκά!   

Ιστορίες που ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα. 
Ιστορίες που έλεγαν οι άνθρωποι σε όλο το κόσμο.
Ιστορίες που δυναμώνουν την ψυχή και τρέφουν την ελπίδα. 
Ιστορίες που τις έφτιαχναν Παραμυθάδες,
κάτι μεγάλοι ψευταράδες … που έλεγαν Αλήθειες!
Ψέματα; Αλήθεια; Έτσι είν’ τα παραμύθια!!!

Ιστορίες για παιδιά;
(άνω των 4 ετών)

Ιστορίες  και για μεγάλους!

Αρχή των Παραμυθιών!
Καλησπέρα της Αφεντιάς σας!

 

* Η είσοδος είναι ελεύθερη, το τίμημα όμως που οφείλει κανείς να καταβάλλει για να ακούσει τον αφηγητή, είναι η ήσυχη παρουσία του την ώρα που θα ιστορείται του ήρωα  η δράση…

** Οι «Μέρες Παραμυθιού» επιμελούνται από την αφηγήτρια Μαρία Κατσανούλη

Πρόγραμμα Αφηγήσεων:

Ακριβή Καλδίρη

        «Το δέντρο των ευχών»

Η Ακριβή Καλδίρη είναι δασκάλα. Αγαπάει τα παιδιά, τα παραμύθια και τις αλήθειες τους.

Όταν συνάντησε παραμυθάδες τρανούς, τους ακολούθησε και ζήτησε την τέχνη τους να τη διδάξουν. 

Από τότε δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει και λέει ιστορίες  σε παιδιά, σε μεγάλους, σε όσους δρόμους ανοιχτούς γυρεύουν.

 

 

 

Ο Γιάννης Ρασούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σητεία της Κρήτης. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο αλλά παράλληλα ακολούθησε και μουσικές σπουδές.

Έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά και μουσικά σχήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο ως κιθαρίστας και τραγουδιστής.

Από το 2014 ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιού ως μουσικός συνοδός με έγχορδα, κρουστά και πνευστά μουσικά όργανα.