Τελετή Λήξης 2015

Μέρες Παραμυθιού 2017

Μέρες Παραμυθιού 2017

26-30 Δεκεμβρίου 2017

5.30 μ.

στo χώρο εργαστηρίων του Μύλου Ματσόπουλου

Με το φεγγάρι να λάμπει πάνω από την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, οι Μέρες Παραμυθιού πλέκουν τα λόγια που φέρνουν μέσα τους οι χιονονιφάδες του Μύλου και αφηγούνται και φέτος τις ιστορίες τους.

Ακούσατε! Ακούσατε!!! Η φεγγαρόλουστη πριγκίπισσα ετούτη τη χρονιά στον Μύλο των Ξωτικών θα σκορπάει από το άρμα της ιστορίες που έχει υφάνει με τα ασημένια νήματά της!!! 

Ακούσατε! Ακούσατε!!!  Ελάτε να απολαύσουμε τις «πεφτοϊστορίες».  Ελάτε να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς με παραμύθια από τόπους κοντινούς και μακρινούς, με παραμύθια του κόσμου όλου!

Οι σάλπιγγες, όπως κάθε χρόνο, θα ηχούν και θα διαλαλούν τις Μέρες του Παραμυθιού που ετούτη τη χρονιά θα ακολουθούν τις παγωμένες σταγόνες  για να αφουγκραστούν τις ιστορίες που γεννά ο άνεμος καθώς φυσά…  Ιστορίες με σπαθιά αλλά και μ’ αερικά, ιστορίες με παλικαριές αλλά και με πονηριές, ιστορίες με κλάματα και γέλια ιστορίες μαγικές μα και αρκετά σοφές… μέσα στη παγωμένη εορταστική πάντα ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο Μύλο των Ξωτικών! 

Από την επομένη των Χριστουγέννων και για πέντε συνεχόμενες ημέρες, τα απογεύματα, θα ακούγονται στο χώρο των εργαστηρίων του Μύλου Ματσόπουλου, από νέους και παλιούς αφηγητές παραμύθια λαϊκά!

Ιστορίες που ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα. 
Ιστορίες που έλεγαν οι άνθρωποι σε όλο το κόσμο.
Ιστορίες που δυναμώνουν την ψυχή και τρέφουν την ελπίδα. 
Ιστορίες που τις έφτιαχναν Παραμυθάδες, κάτι μεγάλοι ψευταράδες … που έλεγαν Αλήθειες!
Ψέματα; Αλήθεια; Έτσι είν’ τα παραμύθια!!!!

Ιστορίες για παιδιά;
(άνω των 4 ετών)   
Ιστορίες  και για μεγάλους!

Αρχή των Παραμυθιών!
Καλησπέρα της Αφεντιάς σας! 

*    Η είσοδος είναι ελεύθερη, το τίμημα όμως που οφείλει κανείς να καταβάλλει για να ακούσει τον αφηγητή, είναι η ήσυχη παρουσία του την ώρα που θα ιστορείται του ήρωα  η δράση …

**         Οι «Μέρες Παραμυθιού» επιμελούνται από την αφηγήτρια Μαρία Κατσανούλη

Πρόγραμμα Αφηγήσεων:

Μαρία Παπανικολάου

«Η Χρυσομηλιά και τα τρία αδέρφια και άλλα παραμύθια»

Βιογραφικό Σημείωμα

Η  Μαρία Παπανικολάου είναι αφηγήτρια. Σπούδασε Επικοινωνία – Δημοσιογραφία (ΑΚΠΕΣ) και αργότερα Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία στο Leeds Beckett University, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στη Σύγχρονη Κοινωνική Ιστορία του 19ου  αιώνα.

Εργάστηκε για πάνω από 20 χρόνια στο χώρο της επικοινωνίας και των εκδόσεων με πολυετείς συνεργασίες με τους εκδοτικούς Ελληνικά Γράμματα, Ίνδικτο, Μεταίχμιο, Αερόστατο και Μίνωα.

Εδώ και 14 χρόνια αφηγείται δημιουργώντας παραστάσεις για: φεστιβάλ & εκδηλώσεις, σχολεία,  παιδαγωγικά κέντρα, δήμους, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, μικρά θεατράκια, πολυχώρους, πλατείες με παραμύθια και μύθους από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια παράδοση. Έχειτο blog με θέμα την αφήγηση και τους αφηγητές: www.axelwna.blogspot.gr