Τελετή Λήξης 2015

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

Πρόκειται για ένα μουσείο, όπου δε χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς για την ποιότητα και την αξία των εκθεμάτων του, ούτε για την τεράστια γκάμα των δραστηριοτήτων του. Έχουν μιλήσει πριν από εμάς, οι συνεχόμενες βραβεύσεις του από το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο TripAdvisor, οι χιλιάδες των επισκεπτών του που το κατατάσσουν ως ένα από τα κορυφαία μουσεία της χώρας μας, αλλά και τα πολλές εκατοντάδες δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που εξυμνούν την εικόνα και τις δράσεις του!

Τι είναι όμως εκείνο που καθιστά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων  και Μουσείο Μανιταριών κορυφαίο προορισμό; Είναι πολλά πράγματα μαζί! Τα εκθέματα, με το εύρος και την κορυφαία τους ποιότητα! Ο τρόπος έκθεσής τους, που αναπαριστά το περιβάλλον που ζουν τα ζώα και καρποφορούν τα μανιτάρια! Ο συνδυασμός του φυσικού περιβάλλοντος με ζωγραφικές και γλυπτές δημιουργίες, που δείχνουν τον άρρηκτο δεσμό τος! Οι τεράστιες τοιχογραφίες, που συνδέουν μύθους και παραδόσεις με το θαυμαστό κόσμο των μανιταριών! Και είναι μόνο μερικά από αυτά!!!

Πρόκειται για ένα πεδίο γνώσης, αλλά και διασκέδασης, μάθησης αλλά και ψυχαγωγίας. Για μικρούς και μεγάλους. Με έντονα περιβαλλοντικά μηνύματα, αλλά και πρωτοβουλίες που οξύνουν τα περιβαλλοντικά αντανακλαστικά.

Θα τραβήξετε βίντεο, θα φωτογραφίσετε, θα γευτείτε δωρεάν διάφορα είδη μανιταριών, ενώ θα απολαύσετε και μία εμπεριστατωμένη ξενάγηση. Τέλος θα απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τα Μετέωρα, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε δεκάδες είδη μανιταροπροϊόντων, που το Μουσείο έχει δημιουργήσει για εσάς.

Το περίπτερο μας στο Μύλο των Ξωτικών είναι μία μικρογραφία αυτού που θα συναντήσετε στο Μουσείο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει ένα ερέθισμα για να μας επισκεφθείτε στην Καλαμπάκα!

 

Για να κλείσετε επίσκεψη στο Μουσείο Πατήστε Εδώ

Δείτε Περισσότερα εδώ www.meteoramuseum.gr

και στο facebook του Μουσείου www.facebook.com/meteoramuseum

Διεύθυνση: Πίνδου 20, Καλαμπάκα,

Τηλέφωνο: 2432024959.