Τελετή Λήξης 2015

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών

 

«Το μοναδικό μουσείο που δεν βαρεθήκαμε!», «Μου χαρίσατε τις καλύτερες αναμνήσεις!», «Όταν η αγάπη για τη λεπτομέρεια κάνει ένα μουσείο έργο τέχνης», «Ξαφνικά βρίσκεσαι μέσα στη φύση!»… Αυτά είναι κάποια από τα σχόλια που έγραψαν οι επισκέπτες του μοναδικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Ελλάδα που βραβεύτηκε το 2016 από το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο Tripadvisor.

«Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών της γιαγιάς» μοιάζει να κρύβεται πίσω από την είσοδο του Μουσείου και περιμένει τους επισκέπτες του να τον ανακαλύψουν. Μπαίνοντας, δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις! Τα 350 είδη ζώων; Τα 250 είδη μανιταριών; Το μοναδικό τρόπο παρουσίασής τους μέσα από διοράματα, που αναπαριστούν με μαγευτικό τρόπο το πραγματικό περιβάλλον που ζουν; Τις εξαιρετικές τοιχογραφίες που σε κάνουν να πιστεύεις πώς οι ήρωες θα ζωντανέψουν μπροστά σου;

Οι μικροί μας φίλοι δεν χορταίνουν να βλέπουν, να φωτογραφίζουν και να τραβούν βίντεο. Έτσι, μαθαίνουν διασκεδάζοντας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Οι πιο μεγάλοι εισέρχονται βαθύτερα στον κόσμο των ζώων και των μανιταριών, έρχονται αντιμέτωποι με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, συλλογίζονται τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, ενώ σε κάθε γωνιά του μουσείου, τα μηνύματα περιβαλλοντικής προστασίας αναδεικνύονται και εμπεδώνονται.

Τέλος, όλοι μαζί, μετά τη ΔΩΡΕΑΝ ξενάγησή τους, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή την πορτοκαλάδα τους με θέα τους ιερούς βράχους των Μετεώρων, να προμηθευτούν πανέμορφα αναμνηστικά και να δοκιμάσουν ΔΩΡΕΑΝ πεντανόστιμα μανιτάρια από την Πίνδο, μέσα από ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας που δημιούργησε το Μουσείο για τους επισκέπτες του.

Το πέρασμά σας από τη μικρογραφία του Μουσείου στο Μύλο των ξωτικών θα ικανοποιήσει για λίγο την περιέργειά σας, αλλά είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσει την ανυπομονησία σας να το επισκεφθείτε!

Σχολικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Μην ξεχνάτε το μεγάλο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνουμε στα πλαίσια του Μύλου των Ξωτικών.

Διαβάστε τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Για να κλείσετε επίσκεψη στο Μουσείο Πατήστε Εδώ

Δείτε Περισσότερα εδώ www.meteoramuseum.gr

και στο facebook του Μουσείου www.facebook.com/meteoramuseum

Διεύθυνση: Πίνδου 20, Καλαμπάκα,

Τηλέφωνο: 2432024959.