Τελετή Λήξης 2015

Το Μουσείο Μανιταριών

Το μαγικό κόκκινο μανιτάρι αυτή τη φορά έκανε μια έκπληξη στην Αλίκη. Αφού έφαγε ένα κομμάτι του, αντί να μικρύνει, βρέθηκε ξαφνικά σε ένα άλλο απίθανο μέρος. Διαφορετικό και πολύ πιο χαρούμενο από τη Χώρα των Θαυμάτων. Στο Μύλο των Ξωτικών ! Μετά από τόσες περιπέτειες, το κόκκινο μανιτάρι, ήθελε όχι μόνο να διασκεδάσει η Αλίκη στα μοναδικά παιχνίδια  του Μύλου αλλά και να της δείξει μια πολύ ιδιαίτερη γωνιά του: Το Μουσείο Μανιταριών! Εκεί, βέβαια, την περίμεναν κάποιοι από τους παλαιούς της γνώριμους από τη χώρα των θαυμάτων, όπως ο Άσπρος Κούνελος, ο Ντόντο, ο Μαρτιάτικος Λαγός , η Ντάμα Κούπα και ο Βαλές, αλλά και πολλά όμορφα ζωάκια και άλλα μανιτάρια. Πολλά μανιτάρια! Ο κ. Βωλίτης, ο κ. Κανθαρίσκος , ο κ. Αμανίτης Καισαρικός, η κα Χρυσή Τρομπέτα είναι μερικά από αυτά.

Μα τι είναι όλα αυτά τα μανιτάρια; Υπάρχουν τόσα πολλά; Είναι αλήθεια τόσο νόστιμα; Ποια είναι εκείνα που μας προστατεύουν από διάφορες αρρώστιες;

Αυτά και άλλα πολλά θα μάθετε στο χώρο του Μουσείου Μανιταριών. Θα γνωρίσετε ζώα και μανιτάρια, θα ζωγραφίσετε κάποια από αυτά, και αν αυτό δε σας αρκεί, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, όπου θα απολαύσετε εκατοντάδες ζώα και μανιτάρια που ο Μύλος των Ξωτικών δεν μπορεί να χωρέσει.

 

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης ή οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email info@meteoramuseum.gr και στο τηλέφωνο 2432024959 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.meteoramuseum.gr.

Τηλέφωνο 2432024959

info@meteoramuseum.gr

www.meteoramuseum.gr

Ωράριο λειτουργίας από 29/11/19 – 06/01/20: Καθημερινές & Αργίες: 9:00-20:00