Τελετή Λήξης 2015

Η Αγορά των Μανιταριών

 

Τι έκπληξη μας επιφυλάσσει φέτος το Μουσείο Μανιταριών στο περίπτερο του στο Μύλο των Ξωτικών; Άραγε, εκτός από τα φοβερά μανιταροδωράκια, τις απίθανες μανιταρολιχουδιές και μανιταρογλυκίσματα, τις μοναδικές  μανιταροσοκολάτες του, τα μανιταροστολίδια, τα μανιταροστυλό, τα μανιταρομπρελόκ και τα τόσο μυρωδάτα μανιταροκεράκια του, που κάθε χρόνο μας προσφέρει, τί άλλο θα δούμε;

Μα ένα στρατό από πολύχρωμα ζωάκια, που δεν θα ξέρουμε ποιο να πρωτό-διαλέξουμε, αλλά και ένα μεγάλο διόραμα, που μας δείχνει πόσο χρήσιμα είναι τα μανιτάρια για τον πλανήτη μας και τι θα γινόταν σ’ αυτόν, αν ως δια μαγείας αυτά εξαφανίζονταν. Είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε, τώρα μάλιστα που οι κίνδυνοι για το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά μεγαλώνουν!

Όλα αυτά μπορείτε να τα θαυμάσετε στο περίπτερο του Μουσείου στο Μύλο. Πολύ περισσότερα όμως μπορείτε να δείτε, να απολαύσετε, αλλά και να μάθετε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, όπου σας περιμένει ένα μεγάλο γιορτινό χαμόγελο και πολλές εκπλήξεις!

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης ή για πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail : info@meteoramuseum.gr και στο τηλ. 2432024959 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.meteoramuseum.gr.

Το ωράριο λειτουργίας καθημερινά από 03/12/21 έως 06/01/22 είναι από 9:00-20:00.