Τελετή Λήξης 2015

Το Μουσείο Μανιταριών

Αλήθεια, ξέρετε τι θα γινόταν αν ξαφνικά τα μανιτάρια σε το δάσος εξαφανίζονταν; Πως θα ήταν ένα δάσος χωρίς την παρουσία τους; Πως θα ήταν η ζωή χωρίς αυτά;

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε αυτό που θα συνέβαινε! Είναι κάτι, που λίγοι γνωρίζουν, αν και είναι ζωτικής σημασίας θέμα!

Ε λοιπόν, το δάσος θα ήταν ένα απέραντο νεκροταφείο! Η ζωή θα έπαυε να υπάρχει! Φανταστείτε ότι τα δισεκατομμύρια των φύλλων που πέφτουν από τα δένδρα, κάθε σπασμένο κλαδί, κάθε ζωντανός οργανισμός που πεθαίνει, θα έμενε στη γη ανέπαφο, με αποτέλεσμα η συσσώρευση όλων αυτών να ″έπνιγε„ στην κυριολεξία το δάσος, αλλά και κάθε μορφή ζωής σε αυτό.

Γιατί θα γινόταν αυτό; Γιατί, πολύ απλά, θα έλλειπαν τα μανιτάρια! Θα έλλειπαν αυτοί οι πολύ χρήσιμοι μύκητες, που αποδομούν κάθε οργανική ύλη και τη μετατρέπουν σε χώμα και θρεπτικά συστατικά. Θα έλλειπε αυτό που λέμε ″πεπτικό σύστημα„ του δάσους. Θα έλειπαν οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΕΣ του που είναι τα μανιτάρια.

Σήμερα λοιπόν, που οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι τεράστιες, η γνώση για θέματα σαν αυτό, είναι δύναμη. Δύναμη για την περιβαλλοντική προστασία. Για την προστασία του ίδιου του πλανήτη!

Αυτά λοιπόν θα δείτε και θα μάθετε, στο περίπτερο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στο Μύλο! Αν όμως δεν σας αρκεί, τότε μία επίσκεψη στο Μουσείο στην Καλαμπάκα (Πίνδου 20), θα σας λύσει όλες σας τις απορίες, μαζί με την απόλαυση που θα σας προσφέρουν 550 είδη ζώων και 250 είδη μανιταριών.

 

Το ωράριο λειτουργίας καθημερινά από 03/12/21 έως 06/01/22 είναι από 10:00-22:00.

 

Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης ή οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email info@meteoramuseum.gr και στο τηλέφωνο 2432024959 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.meteoramuseum.gr.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο 2432024959

info@meteoramuseum.gr

www.meteoramuseum.gr

Ωράριο λειτουργίας από 03/12/2021 – 06/01/2022