Τελετή Λήξης 2015

Το Παιχνίδι της Ενέργειας από τη ΡΑΕ

Η ΡΑΕ στον Μύλο των Ξωτικών με το διαδραστικό ενεργειακό παιχνίδι της σε χριστουγεννιάτικο μοτίβο

Το τρισδιάστατο επιτραπέζιο παιχνίδι, τύπου «φιδάκι», της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, βάζει τα γιορτινά του και καλεί μικρά και μεγάλα παιδιά, από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 και έως τις 6 Ιανουαρίου 2022, στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων.
Σε ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, ανάμεσα στον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά, τους τάρανδους και τους Ιππότες, μικρά και μεγάλα παιδιά θα περιηγηθούν στην πόλη του μέλλοντος, θα μάθουν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας και θα οραματιστούν έναν βιώσιμο πλανήτη.
Ο Ιππότης της Ενέργειας θα τους βοηθά να βρουν το σημείο του παιγνιδιού της ενέργειας από τη ΡΑΕ και εκεί, δίπλα στο κάστρο του ΑϊΒασίλη, θα μάθουν να παίζουν με ασφάλεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό. Με έγκυρο και υπεύθυνο τρόπο θα μαθαίνουν μέσα από το παιγνίδι πώς να γίνονται οι φύλακες-άγγελοι και προστάτες του πλανήτη ΓΗ.

Στόχος της ΡΑΕ είναι η διαμόρφωση μίας ορθής ενεργειακής συνείδησης στα παιδιά μέσα από την πιο απλή και απολαυστική εκπαιδευτική διαδικασία: παίζοντας.

Το παιχνίδι αποτελείται από δύο ζάρια, πέντε πιόνια που απεικονίζουν τα αιολικά, τα φωτοβολταϊκά, τα μικρά υδροηλεκτρικά, το βιοαέριο και τα δίκτυα και ένα τεράστιο επιδαπέδιο «φιδάκι» με ερωτήσεις, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προτροπές: «Μπράβο! έσβησες το φως όταν βγήκες από το δωμάτιο», , «ο Ήλιος, ο Άνεμος, το νερό παράγουν ενέργεια», «το μέλλον του πλανήτη στηρίζεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» είναι μερικές μόνον από αυτές που καταγράφονται και δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να ανέβουν επίπεδο και να προχωρήσουν νικηφόρα προς το τέρμα. Εκεί, διαπιστώνουν πως έμαθαν αβίαστα και έπαιξαν ξέγνοιαστα! Και βεβαίως στο τέλος θα τους δοθεί και ένα ίδιο χάρτινο παιγνίδι για να το πάρουν μαζί τους και να παίξουν στο σπίτι με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Το διαδραστικό παιχνίδι της ΡΑΕ βρίσκεται σε ειδικό εξωτερικό χώρο του Μύλου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έξω από το κάστρο του Αι-Βασίλη.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με ασφάλεια καθώς θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.